søndag den 2. december 2012

Rutebiler af den søde slags

For efterhånden mange år siden (10 eller mere) fik min mor og jeg den ide at vi ville lave rutebilet (chokolade marengs) som en del af julebagværket.
Vi søgte med lys og lygte uden vi kunne opdrive en opskrift. Vi konsulterede den ældre generation af familien og min oldemor havde en opskrift. Den lød således:

2-3 æggehvider
1 spsk kakao pr æggehvide
Flormelis til konsistensen passer

Men hvad en en passende konsistens? Efter flere forsøg, hvor vi sendte dejen igennem kødhakkeren monteret med figuren der ligner en flad krone, fandt vi at knap 1 1/2 pak flormelis var passende til at det der kom ud kunne håndteres. Vi skærer altid banerne ud så de bliver mundstørrelse så man undgår at skulle bide dem over og med deraffølgende chokolade-krummer.

Siden har det været en fast tradition at rutebiler skulle være en del af julebagningen.

I går aftens bagte vi årets portion.


Der er kommet nok flormelis i når man har en fastklump, der ikke ændre form, når den ligges på bordet.

Når dejen har været en tur igennem kødhakkeren så er de helt flade, med fem striber på.


Efter en tur i ovnen ved 160°C i 20 minutter er rutebilerne vokset op. I år "væltede" rutebilerne ikke, men blev stående flotte lige.


God bage fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...